Gramul de aur bate toate recordurile
Gramul de aur a înregistrat miercuri o nouă creștere semnificativă, majorându-se cu 4,4194 lei (1,01%) și ajungând la valoarea record de 440,2758 lei. Această evoluție vine după ce marți, Banca Națională a României (BNR) stabilise o cotație de 435,8564 lei pentru un gram de aur. Creșterea prețului aurului este determinată de tendințele internaționale, în condițiile în care investitorii caută active sigure în contextul unor incertitudini economice globale.
Euro scade ușor în raport cu leul
Pe piața valutară, leul s-a apreciat în raport cu euro, moneda unică europeană fiind calculată miercuri de BNR la 4,9766 lei, în scădere cu 0,03 bani (-0,01%) față de cotația precedentă de 4,9769 lei. Deși fluctuațiile sunt minore, tendința de apreciere a leului sugerează o stabilitate relativă a monedei naționale în fața principalelor valute internaționale.
Dolarul american pierde teren
Leul a înregistrat o apreciere mai vizibilă în raport cu dolarul american, care a fost cotat la 4,7728 lei, marcând o scădere de 4,42 bani (-0,92%) comparativ cu valoarea de 4,8170 lei înregistrată marți. Această evoluție poate fi influențată de tendințele internaționale privind dolarul, dar și de mișcările de pe piețele financiare globale, unde investitorii își ajustează strategiile în funcție de politica monetară a Rezervei Federale a SUA.
Francul elvețian, în ușoară scădere
Și în raport cu francul elvețian, leul a câștigat teren. BNR a stabilit miercuri o cotație de 5,2971 lei pentru franc, ceea ce reprezintă o scădere de 0,34 bani (-0,06%) față de valoarea anterioară de 5,3005 lei. Deși variația este redusă, francul elvețian rămâne o monedă preferată de investitori în perioade de volatilitate economică, iar orice mișcare în raport cu leul este atent monitorizată de analiștii financiari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.