"Suntem interesaţi de activele CEZ, în special de parcul eolian. Am depus, ca multă lume, scrisoare neangajantă, dar sunt mulţi paşi de parcurs anul viitor. Vrem să facem o analiză a ceea ce înseamnă achiziţia unui parc eolian deja construit sau unul cu tehnologie nouă, la care se poate adăuga o capacitate de cogenerare, pe gaz", a spus Stroe.
Aceasta în perspectiva gazelor care vor fi extrase din Marea Neagră, a adăugat el.
"Gazul din Marea Neagră n-o să mai stea mult în mare. Trebuie găsite soluţii pentru utilizarea lui. În acest moment nu poate fi absorbit de piaţa internă, dar nici la export nu poate merge, din lipsa capacităţilor de interconectare", a mai spus oficialul MET.
Citește și Grupul CEZ explică de ce vinde activele din România. Ceva s-a schimbat
În opinia sa, soluţia o reprezintă realizarea de centrale pe gaz de putere medie şi mare. "Cred că ar fi nevoie de circa 40-45 de astfel de centrale în toată ţara, cu putere de 50-100 de MW fiecare", a continuat el.
Compania cehă CEZ a anunţat vara trecută că scoate la vânzare activele din România şi alte state din regiune, pentru a se concentra pe investiţii în ţara-mamă. CEZ deţine în România sistemul de distribuţie a energiei din Oltenia şi parcul eolian de la Fântânele-Cogealac, cel mai mare parc eolian terestru din Europa, cu o putere de 600 de MW.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.