"Este obligaţia Direcţiilor de Sănătate Publică, în conformitate cu Legea 36, pentru orice persoană care e declarată pozitivă, indiferent că e tratată în spital sau se tratează la domiciliu sau într-o altă locaţie, să emită deciziile privitoare la obligaţia de a sta în izolare. De asemenea, şi în privinţa persoanelor de contact identificate în cadrul anchetelor epidemiologice, Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să emită deciziile de carantinare, izolare, în funcţie de situaţie. De asemenea, şi pentru persoanele care vin din ţări cu o rată de incidenţă mai mare decât rata de incidenţă din România, dacă stau mai mult de 3 zile trebuie să intre într-o perioadă de izolare de 14 zile. Pentru toţi aceşti cetăţeni se va asigura dreptul de vot. Atât timp cât Direcţiile de Sănătate Publică emit o decizie în care impun carantina, izolarea, pentru cetăţeni, e normal că ei nu pot să-şi exercite dreptul de vot şi e normal că ei au dreptul să solicite urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul de vot", a declarat Ludovic Orban.
Recomandările OMS pe timpul pandemiei
Premierul a răspuns astfel, întrebat, joi, dacă persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu ca urmare a faptului că sunt contacţi ai unor bolnavi COVID, dar nu au un certificat de la DSP în acest sens, vor putea solicita urna mobilă pentru a putea vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Şeful Executivului a făcut declaraţia la finalul întâlnirii de lucru pe care a avut-o, joi, la Ministerul Economiei, cu ministrul Virgil Popescu şi cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.