Costin Dămășaru a povestit despre cum a ajutat un om de afaceri, un antreprenor foarte puternic, să negocieze un contract cu foarte mulți bani, așadar o negociere dură: ”Aveam undeva vreo trei luni la dispoziție să-l antrenez. L-am antrenat astfel încât să poată să colecteze, proceseze și să utilizeze informația în context mai rapid”, a spus psihologul care a continuat explicând că omul de afaceri a putut să se concentreze pe interlocutor și să își dea seama, să intuiască foarte eficient unde sunt problemele, ”L-am ajutat să-și schimbe starea mentală ceea ce l-a ajutat și a avut succes în negociere”.
Psihologul a mai subliniat că ”o negociere nu poate avea succes cu un mindset sau aceeași gândire pe care ai avut-o când a pornit problema. Și noi ce facem? Schimbăm modul în care te raportezi la problemă!”
Expertul a explicat că atunci când vrei să ceri o majorare salarială trebuie ”să ai reprezentarea contextului. În primul, dacă meriți! Să spunem că meriți și că ai muncit foarte mult pentru compania respectivă. Noi te antrenăm astfel încât să-ți dai seama exact de ce nu s-a întâmplat acea. După aia te antrenăm să-ți dai seama de fapt cine este șeful tău, să poți să-l profileze, să poți să-i faci un profil și să vezi cine e cu adevărat”, a arătat psihologul care a mai explicat că ”noi te ajutăm să-ți dai tu singur acces la aceste resurse interioare și astfel încât să-l studiezi pe șeful tău și să îți dai seama în ce moment, foarte important, și cum să-i livrezi discursul, astfel încât să-ți atingi obiectivul. Și, foarte important, să nu mergi frontal, să găsești o soluție, astfel încât să privești problema din altă perspectivă și să găsești un discurs și o strategie atât de inovative și eficiente încât să-i faci o ofertă pe care să nu o poate refuza. Să-și dea seama, de fapt, că tu ești foarte valoros pentru compania respectivă, iar costurile cu plecarea ta vor fi atât de mari în comparație cu mărirea pe care o ceri încât să se gândească: ”Păi de ce i-am mărit salariul ăsta până acum?” Acolo se poate ajunge, numai că trebuie să colectezi, să procesezi, să utilizezi informația. Se poate face totul aici, în creier”, a mai spus psihologul Costin Dămășaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.