Dacă nu știi de unde să pornești, începe prin a-ți pune câteva întrebări înainte de a lua o decizie și a pleca pe un drum. Care simți că este rostul tău în viață? Ce te face fericit? Ce știi să faci cel mai bine? Care sunt lucrurile pe care le faci cu plăcere? Cum ar arăta o zi ideală din viața ta? Ce activitate ai vrea să faci dacă banii nu ar conta? Chiar dacă ai citit o mulțime de povești de succes despre oameni care „au reușit” și trăiesc o viață minunată, calea ta este diferită de a lor și soluția pentru un viitor așa cum ți-l dorești se află în interiorul tău. Dacă ți-ai acordat un timp de introspecție și ai ajuns la concluzia că prin călătorii devii o persoană mai fericită, poți trece la pașii următori, pentru a-ți pune în aplicare planul și a-ți scrie propria poveste.
Șeful tău te urăște. Ce poți să faci?
Creează-ți un blog și învață de la specialiști
Online-ul actual nu mai este ce-a fost acum zece ani, când era mult mai simplu să îți faci un blog, să faci trafic, să postezi reclame și să câștigi astfel bani pentru călătorii. În prezent, concurența este mult mai mare și pentru a ajunge să câștigi bani dintr-un blog, ai nevoie de mai mult, în afară de talent scriitoricesc, pasiune pentru călătorii și voința de a pune lucrurile în practică. Specialiștii în optimizarea conținutului pentru motoarelor de căutare (SEO) dezvoltă o industrie în plină expansiune, iar fără ajutorul lor blogul tau poate rămâne invizibil. Oricare ar fi ideea ta pentru mediul online, solicita suportul unor specialiști care să te ajute să apari în căutarile organice din primele pagini ale principalelor motoare de căutare. Odată ce ai ajuns pe o poziție onorabilă în Google, ești mai aproape de visul tău cu un pas, iar banii vor începe să vină. Fie că este vorba de afilieri, sponsorizări, reclame, e-commerce (eBay, Amazon etc.) sau de alte variante, pe această cale pasiunea ta pentru călătorii se poate transforma treptat într-un business. Un alt aspect important este acela că trebuie să înveți continuu și să te perfecționezi în fotografie, grafică, editare foto-video și creare de conținut digital, pentru a reuși să faci prezentări și postări de impact.
De ce multe sate din Italia te-ar plăti să te muți acolo
Organizează-te legal
Indiferent de formele de colaborare la care te gândești, dacă visezi să ai un business în care să lucrezi remote de pe o plajă exotică sau dintr-un colț al lumii unde te regăsești spiritual, trebuie să ai în vedere organizarea activității tale într-o formă legală. Lucrurile te pot lua prin surprindere și pot apărea colaborări mai rapid decât estimezi. Fii pregătit și caută din timp informații despre modalitățile de a-ți deschide o firmă sau înființare pfa, analizează punctele forte și punctele slabe pentru toate variantele posibile de organizare legală și alege-o pe cea care îți aduce beneficiile cele mai mari. Dacă ești interesat de înființarea unei companii europene prin care să facturezi în euro, au apărut firme care te ajută să îți creezi o companie online, remote, fără rezidență, cu taxă fixă de 5% din orice încasare. Forma de organizare pe care o alegi depinde foarte mult de ceea ce hotărăști să faci și de modul de lucru pe care ți-l dorești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.