Abordând această temă, prima regulă începe cu cuvântul ”depinde”. Depinde de aptitudini și cunoștințe, de pasiune și convingere, dar și de bani, imaginație sau dorința de a duce lucrurile la bun sfârșit. Idei? Sunt o grămadă!
1. Dacă vă pricepeți la webdesign, știți un limbaj de programare sau aveți experiență în dezvoltarea de app-uri sau graphic design, puteți accesa site-urile dedicate freelancer-ilor, unde găsiți clienți dispăși să plătească pentru serviciile dumneavoastră. Este una dintre afacerile cu bani puțini și la mare căutare.
2. Vă place fotografia? Imaginile surprise cu aparatul foto se pot vinde pe diferite site-uri specializate, unde astfel de materiale sunt stocate. Stabiliți un preț, echilibrat și corect.
3. Blogging-ul reprezintă altă alegere bună. În special pentru cei care simt nevoia să comunice, să împărtășească din experiența proprie și nu numai, cei care simt nevoia să comenteze situații, să-i inspire pe alții. E adevărat, banii nu vin imediat, cum nu vin în nici o altă afacere aflată la început de drum. Dar avantajul aici este că oferă libertatea de exprimare pe domenii multiple. Câștigurile varianză în funcție de piața pe care lucrezi, limba în care scrii, de trafic, de metodele de monetizare, de munca depusă, de cititori, etc. Importantă este, aici, răbdarea.
4. Mediațiile constituie altă variantă de afacere și poate fi organizată fie sub forma de lecții înregistrate și difuzate pe YouTube, fie acasă. În funcție de cunoștințele de care dispuneți, ele se pot adresa elevilor, indiferent de clasă, studenților, dar și persoanelor mai în vârtă. Sunt numeroși pensionarii care vor să pătrundă taina cumputerelor sau să învețe limba engleză pentru a utiliza PC. Există bunici care doresc să discute cu nepoții născuți departe de țară și care, deși o înțeleg se exprimă cu dificultate în limba română.
5. Cunoașteți la perfecție o limbă străină și sunteți pasionat de beletristică sau de literatura de specialitate? Sunt multe firme care caută traducători. E adevărat, tarifele nu par atragătoare, dar se potea colabora cu mai multe firme de traduceri. În plus, textele de specialitate se plătesc mai bine, la fel și limbile mai deosebite, precum cele nordice, japoneza sau chineza.
6. Deși sunt relativ noi pe piața din România, produsele informaționale, ele devin tot mai populare și pot fi vândute cu bani frumoși. Mai ales că fiecare astfel de produs devine, practic, o sursă de venituri pasive.
7. Ați terminat o facultate de contabilitate sau ați urmat cursuri speciale? Este momentul să faceți bani. Zilnic apar firme noi, dar nu toți cei care își iau soarta în propriile mâini știu să țină contabilitatea unei firme. Astfel, le veniți în ajutor, lucrând de acasă și ținând legatură cu clienții telefonic sau prin email. Și puteți oferi aceste servicii mai multor firme, ceea ce înseamnă câștiguri mai mari.
8. Sunteți o persoană îndemânatică, vă pricepeți la acul și mașina de cusut, manevrați cu dibăcie andrele, croșeta sau pensula de pictură, aveți imaginație și creați o grămadă de lucruri frumoase numai pentru rude și prieteni? Tablouri, haine, accesorii vestimentare, veioze sau alte obiecte din lemn și metal Le puteți vinde. Fie pe Facebook, fie pe site-uri de vânzări unele, fie pe propria pagină de internet. Întrebați, căutați și aflați ce dorește publicul. Originalitatea joacă aici un rol important.
9. Dacă bunica sau mama v-au educat dragostea pentru gătit, pentru bucătărie, dacă sunteți proprietarul unor rețele inedite de mâncări și dulciuri, puteți deschide o astfel de afacere pe net. Oferiți și vindeți. Puteți atrage cu produse tradiționale, făcute după rețele vechi, cu migală și răbdarae. Iar pentru a impresiona sau convinge viitorul client, fiecare dintre preparatele dumneavoastră postați-le. Nu numai fotografii, dar și înregistrările video. Sunt mai ușor de reținut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.