De exemplu, şoferii de TIR pot câştiga chiar şi 2.700 de euro, însă pentru aceste salarii plătesc preţul de a sta departe de familie o perioadă mai lungă de timp.
Şi tractoriştii câştigă în jur de 1.000 de euro pe lună, însă în sezon trebuie să muncească foarte mult, până târziu în noapte. Recuperează în schimb în afara sezonului agricol sau când plouă, momente în care sunt plătiţi să stea acasă.
Salarii generoase au şi depanatorii care repară electrocasnice, cum ar fi televizoare, maşini de spălat, frigidere şi care încasează în jur de 4.500-5.000 de lei pe lună, desigur cei cu peste 5-10 ani de experienţă. Depanatorii debutanţi câştigă circa 2.800-3.000 de lei pe lună.
Şi vulcanizatorii sunt bine plătiţi. După minimum cinci ani de experienţă, salariile pot ajunge la 5.000-6.000 de lei. Vulcanizatorii debutanţi câştigă însă 2.500-3.000 de lei.
Meseria de vulcanizator este însă solicitantă fizic, presupune să ridici jenţi, anvelope, iar de regulă vulcanizatorii lucrează în aer liber sau condiţii de frig în sezonul rece.
Şi măcelarii câştigă foarte bine. Fără 3.500-4000 de lei nu prea găseşti măcelari în abatoare sau în fabricile de mezeluri.
Salariile diferă foarte mult şi în funcţie de ce sarcini au măcelarii, dacă sunt la sacrificare, dezosare sau tranşare, dezosarea fiind de exemplu mai dificilă decât tranşarea.
Pentru un bucătar, salariul poate ajunge la 6.000 - 10.000 de lei pe lună, potrivit Antena3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.