În companiile mai mici, de tip start-up, nu există team building-uri separate pentru manageri și CEO. Drept urmare, aceștia se alătură angajaților, cu scopul de a afla mai multe despre ei și despre cum pot avea o relație mai apropiată. Iată care sunt pașii necesari organizării unui team building:
A îmbinat mâncarea cu afacerea! A ieșit ceva de nedescris
Formarea unei echipe
În funcție de profilul companiei și de numărul de angajați, cei care organizează team building-urile pot fi chiar managerii, împreună cu câțiva angajați din departamentul de resurse umane. În companiile mari, aceste sarcini se distribuiesc angajaților și celor din departamentul administrativ. Echipa trebuie să organizeze ședințe pentru planificare a fiecărui pas și să îi implice pe toți cei care își arată interesul. Alegerea locației, încadrarea în bugetul companiei și în cazul companiilor mari, planificarea team building-ului pe echipe sunt printre primii pași de care trebuie să se ocupe cei responsabili de organizare.
Alegerea perioadei potrivite
Pentru a avea un număr cât mai mare de angajați prezenți la team building, acesta trebuie planificat în timpul săptămânii. Activitățile organizate cu cei de la birou în weekend vor intra în conflict cu programul personal al angajaților, așa că ultimele zile lucrătoare ale săptămânii vor fi perfecte pentru un teambuilding. Managerii trebuie să ia în considerare ca această perioadă să nu se suprapună cu termenul de finalizare al mai multor proiecte, ci mai degrabă să se întâmple după o perioadă foarte plină, pentru a le oferi angajaților o posibilitate de relaxare.
Alegerea activităților
Cele mai potrivite activități sunt cele care încurajează spiritul de echipă, gestionarea unor situații dificile sau calitățile de leadership. Însă dacă angajații companiei au pasiuni nișate și preferă anumite evenimente cum ar fi festivalurile de muzică, încearcă să faci ceva mai neobișnuit și să le oferi o experiență unică. O călătorie la munte cu drumeții ziua și board game-uri în jurul focului de tabără seara sau vizitarea unor zone cu tururi gastronomice, brunch-uri și ateliere de gătit vor ieși din categoria team building-urilor clasice. Alege activitățile în funcție de personalitățile angajaților și formează echipe cu cei care au avut conflicte în trecut pentru a-i ajuta să descopere cum se pot ajuta unul pe celalalt sau ce pasiuni comune au. Angajații introvertiți pot crea echipă cu cei extrovertiți, reușind astfel să iasă din zona de confort și să se simtă motivați de către alți colegi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.