Peste 86.000 de tone de nisip și pământ contaminat curățate după deversarea de petrol din Strâmtoarea Kerch
Lucrătorii ruși de intervenție au eliminat peste 86.000 de tone de nisip și pământ contaminat pe ambele maluri ale Strâmtorii Kerch, în urma unei deversări de petrol în Marea Neagră, produsă luna trecută, a anunțat sâmbătă Ministerul pentru Situații de Urgență.
Petrolul s-a scurs din două tancuri petroliere vechi, lovite de o furtună pe 15 decembrie. Unul dintre ele s-a scufundat, iar celălalt a eșuat.
Peste 10.000 de persoane au fost mobilizate pentru a îndepărta țițeiul vâscos și cu miros înțepător de pe plajele din și în jurul orașului Anapa, o stațiune populară de vară. Grupurile de mediu au raportat moartea mai multor delfini, marsuini și păsări marine.
Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat pe aplicația Telegram că solul contaminat cu petrol a fost colectat atât în regiunea Kuban din Rusia, cât și în Crimeea, anexată de Moscova de la Kiev în 2014.
Au fost publicate imagini video care arată zeci de lucrători în costume de protecție încărcând saci cu pământ pe excavatoare și curățând nisipul cu lopeți.
Ministerul Transporturilor din Rusia a anunțat în această săptămână că experții au stabilit că aproximativ 2.400 de tone de produse petroliere s-au vărsat în mare, o cantitate mai mică decât se temea inițial.
La momentul incidentului, presa de stat a raportat că tancurile avariate, ambele vechi de peste 50 de ani, transportau în total aproximativ 9.200 de tone (62.000 de barili) de produse petroliere.
Deversarea a implicat un tip de combustibil greu, de grad M100, care se solidifică la temperaturi de 25 de grade Celsius și care, spre deosebire de alte produse petroliere, nu plutește la suprafață, ci se scufundă pe fundul mării sau rămâne suspendat în coloana de apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.