Publicitate
Mai precis, invitatul jurnalistului Mihai Ciobanu, moderatorul emisiunii, a fost întrebat dacă este bine să lăsăm încărcătoarele telefoanelor în priză 24 din 24 de ore.
”Eu nu le las sau nu le mai las în ultimii ani, pentru că înainte exista acest comportament și încă mai există în multe case, pentru că era mai comod. Cu încărcătoarele lângă pat sau canapea, veneam seara acasă și băgam telefonul”, a recunoscut specialistul în energie.
”Acum însă nu mai fac așa, pentru simplul motiv că am o priză inteligentă pe care o opresc și o pornesc de pe telefon. Când telefonul meu ajunge la încărcat, pornește acea priză, care se decuplează automat în momentul în care nu este folosită”, a expliat Adrian Vintilă.
El a vorbit, de asemenea, și despre cum pot fi reduse la minim pierderile de energie din locuință, subliniind, în acest context, faptul că ””eficient nu înseamnă să stai în frig și să îți scazi gradul de confort ci să păstrezi același confort cu costuri mai mici la energie”.
”Aparatul de aer condiționat dat la o temperatură mai scăzută poate însemna o creștere a facturii de 8% - 10%”, este de părere Adrian Vintilă, menționând că sunt diferențe de temperatură care nu se simt într-o încăpere, dar care fac ca frigul să se mute în buzunare, în momentul plătirii facturilor.
”Putem să folosim tehnologia care este la îndemâna tuturor. Dintr-un telefon mobil putem să controlăm centrala termică și să o planificăm să funcționeze doar atunci când suntem în casă sau în apropiere. Putem să avem sistemul de iluminat de pe telefon”, a apreciat expertul în energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.