Mai mult ca sigur că nu toată lumea are un telefon mobil, mai mult ca sigur că nu toată lumea nu își pernite un telefon mobil dar și-ar putea permite o cartelă telefonică.
Ce soluții poate avea cineva în cazul în care telefonul pe care îl folosește se strică am încercat să aflăm de la cititorii DCBusiness.
Cei mai mulți au în casă un telefon mai vechi pe care l-ar putea folosi, adică 41,2% dintre cititorii DCBusiness spun că au aveceastă alternativă.
25% dintre respondenții sondajului DCBusiness spun că au soluția telefonului unui mebru al familiei și doar 18,3% spun că au un telefon fix care i-ar putea ajuta.
O proporție destul de mare, respectiv 11,3% spun că nu au o alternativă și numai 4,2% ar putea aplea la un vecin.
Alternativa telefonului fix nu este bună numai pentru situația în care telefonul mobil s-a stricat ci și în cazul unui cataclism.
Din păcate din ce în ce mai puțini folosesc telefoanele fixe însă acestea au șanse foarte mari să funcționeze, în cazul unui cutremur major în România, față de cele mobile sau chiar al unui conflict armat.
Rusia ar putea lăsa Europa FĂRĂ INTERNET? Ce spun experții
Cablurile submarine care conectează continentele la internet sunt în pericol. Dacă Putin mai face o criză de isterie, ar putea lua altă decizie nebunească.
În cazul în care aceste cabluri sunt tăiate, inteționat sau ca ”victimă colaterală” se poate produce o pană de curent. Acest scenariu de coșmar este luat în considerare de forțele armate.
După 7 zile de război între Rusia și Ucraina, amenințările se intensifică, iar țările aliate ale Kievului sunt în stare de alertă. Pe lângă amenințarea nucleară, există și riscul, unul destul de real, al producerii de pene de pe rețeaua de internet prin tăierea cablurilor subacvatice transatlantice.
Aceste temeri sunt reale. Și totul se va opri: de la calculatoare și telefoane inteligente, la serverele prin care tranzitează datele financiare și economice. După cum a declarat, pentru cotidianul francez La Tribune, directorul rețelelor internaționale ale Orange, Jean-Luc Vuillemin, în cazul unei întreruperi, pur și simplu nu ar mai exista un internet european. Și asta pentru un motiv întemeiat: 99% din rețeaua mondială trece prin aceste cabluri.
"Fundul oceanului mondial reprezintă un nou spațiu al relațiilor de putere pe care trebuie să îl stăpânim pentru a fi gata să acționăm, să ne apărăm și, dacă este necesar, să luăm inițiativa sau cel puțin să ripostăm", a subliniat ministrul francez al forțelor armate, Florence Parly, atunci când a prezentat, în urmă cu două săptămâni, ambițiile Franței pe acest segment.
Acest scenariu este luat foarte în serios de către oficialii europeni din domeniul apărării de mai mulți ani, mai ales că navele militare rusești navighează din ce în ce mai mult pe coasta irlandeză pe unde trec aceste autostrăzi ale informației. Citește mia mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.