În plus, francezii nu mai dau voie retailerilor nici să distrugă alimentele pe care le aruncă, forțâându-le astfel mâna să le ofere la preț de discount sau gratis pentru cazuri sociale înainte de a expira.
Statul francez dă o luptă împotriva risipei iar acest lucru se vede și în sănătatea populației. Supermarketurile aruncă 11% din hrana expirată.
Franța are o rată foarte mică a obezității deși se mănâncă cantități mari de hrană tip fast-food. Totuși, tradiția bistro-urilor și a restaurantelor plus masa în familie au redus semnificativ procentul persoanelor supraponderale.
Localurile care servesc mai mult de 180 de porții pe zi sunt obligate să dea resturile de la masă clientului la pachet, încurajând servirea porțiilor reduse ca dimensiuni ce pot fi consumate la o singură masă.
Canicula istorică închide școlile în Franța
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.