"În vara lui 2018 am închis prestaţia în formă externalizată. Costurile pe parcursul a 12 luni au fost undeva la 3.769.000 de lei. Bilanţul după un an de zile este de 2.846.810 lei în formă proprie. Economia este undeva la 922.000 de lei. Dotările în bucătărie au fost undeva la 450.000 de lei şi nu ne vom opri aici", a spus Marc.
Care sunt spitalele cu cele mai mari șpăgi
Potrivit acestuia, a crescut foarte mult şi calitatea hranei, dar şi meniul a fost diversificat, în funcţie de specificul bolnavilor.
"Am lucrat foarte mult la regândirea procesului tehnologic, am scurtat timpii de preparare a alimentelor, precum şi a meniurilor şi a felurilor de hrană. Am încercat să facem în aşa fel încât transportul să se optimizeze, preluarea alimentelor din maşina de transport şi transferul pe secţii să fie cât mai scurt. Toată lumea se plângea de-a lungul anului de acele supe de pui care erau mai mult parte osoasă decât proteine, care probabil erau avantajoase la preţ, dar se serveau frecvent şi lumea era sătulă. Meniul este diversificat şi îmbunătăţit", a explicat Marc.
La bucătăria spitalului au fost angajate 35 de persoane, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.