Ciudata reacţie a oficialităţii thailandeze, care s-a produs marţi la sediul guvernului, a devenit virală pe reţelele sociale, iar pe Twitter eticheta #afarăPrayut a strâns până miercuri aproape 60.000 de reacţii.
Situaţia jenantă s-a produs în momentul în care o jurnalistă l-a întrebat pe premier despre prelungirea mandatelor în cazul a trei posturi guvernamentale. Într-o primă fază, premierul a răspuns că nu are nicio informaţie pe respectivul subiect, apoi i-a reproşat jurnalistei că nu ar fi trebuit să pună aşa o întrebare, pentru ca în cele din urmă să pună mâna pe spray şi să pulverizeze dezinfectant în direcţia primului rând de scaune pe care se aflau jurnaliştii. Apoi, Prayut a făcut stânga împrejur, şi-a acoperit gura cu o mască pe care o avea în mână şi a părăsit conferinţa de presă.
Citește și: Cumulul pensie-salariu la stat. Cîțu afirmă sus și tare
#prayut #ThailandNews https://t.co/KLcLVITEID
— พลอยเพริศแพร้วพรรณราย #นักปั่นทวิตตาเรี่ยน (@KSrikitti) March 9, 2021
Prayut, conducătorul loviturii de stat din 2014, pe când era şeful armatei şi al juntei militare care a guvernat Thailanda până în 2019, este cunoscut pentru caracterul său coleric şi intransigent şi pentru ieşirile sale în decor.
În 2014, generalul în rezervă a atins un jurnalist pe cap şi pe o ureche, gest care i-a iritat pe mulţi thailandezi, deoarece în această ţară capul este considerat partea cea mai sacră a trupului şi a atinge o persoană în acest fel este considerat o dovadă de proastă educaţie.
În acelaşi an, Prayut a aruncat cu o coajă de banană în direcţia unui cameraman după ce s-a enervat pe acesta pentru că îi ceruse de mai multe ori să privească spre obiectiv.
În ciuda caracterului său irascibil, Prayut a fost ales premier în 2019 după un scrutin parţial transparent, potrivit observatorilor internaţionali.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.