Folosit în diverse tratamente, dar și pentru consum, culturile de ricin iau amploare tot mai mult, afacerile devenind unele dintre cele mai profitabile. Iată ce presupune deschiderea unei afaceri care să aibă în plin plan cultura de ricin.
Ce afacere îți poți deschide la țară care nu țin de agricultură
Cultivarea ricinului, afacerea rentabilă din punct de vedere financiar. Ricinul este cultivat ca o plantă anuală, care are o perioadă de vegetație cuprinsă între 120 și 200 de zile și care poate atinge înălțimea de aproximativ 12 m. Fructul are forma unei capsule cu o suprafață netedă sau plină de țepi și conține în medie trei semințe mari, oval alungite și turtite. Ca să înființezi o afacere ce se bazează numai pe cultura de ricin ai nevoie de:
Teren, aproximativ un hectar, planta nu este pretențioasă și poate crește în aproape orice condiții;
Pregătirea terenului care presupune curățarea acestuia, arat și discuit;
Semințe, pentru un hectar se folosesc aproximativ 35 de kg de semințe. Prețul unui kilogram de cumpărat poate ajunge la 100 de lei.
După perioada de vegetație, la începutul toamnei se pot obține peste 1500 de kg de semințe. Ricinul poate fi vândut și în cantități mici, preț pe kilogram, care poate ajunge și la 100 de lei, dar și bob cu bob, în cantități mai mari la un preț mai mic, dar care acoperă fără nicio problemă cheltuielile investite. Venitul obținut pentru întregul hectar poate ajunge la o valoare de aproximativ 35.000 de euro.
Ricinul este căutat datorită beneficiilor pe care uleiul de ricin le aduce organismului, la interior și exterior, la nivelul pielii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.