Cu cât vor fi plătite cadrele medicale implicate în procesul de vaccinare

Matei Ion |
Data publicării:
Premierul a subliniat că trebuie acordată încredere specialiştilor care au "recomandat, autorizat", utilizarea acestui tip de vaccin că îşi vor face treaba în continuare.
Premierul a subliniat că trebuie acordată încredere specialiştilor care au "recomandat, autorizat", utilizarea acestui tip de vaccin că îşi vor face treaba în continuare.

Un medic va primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 25 de lei pe oră, iar un registrator, 25 de lei pe oră, pentru activitatea desfășurată în centrele de vaccinare împotriva COVID-19. Și medicii de familie vor primi sume de bani în funcție de serviciile prestate.

Potrivit Ordonanței de Urgență citite în primă lectură în ultima ședință de Guvern, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar, cu excepția personalului delegat sau detașat, care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și de la bugetul autorităților administrației publice locale.

Proiectul obținut de jurnaliștii Aleph News prevede că personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar implicat în vaccinare în cadrul centrelor, cu excepția personalului delegat sau detașat, va fi plătit pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat.

Un medic ca primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar registratorii vor primi 25 de lei pe oră.

Pentru activitatea prestată de medicii de familie, în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii de asigurați, aceștia beneficiază de un tarif pe serviciu.

Pentru primii 25% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, în funcție de tipul de vaccin utilizat, medicii de familie vor primi 30 lei/serviciu. Peste pragul de 25%, tariful pe serviciu se ajustează astfel: pentru intervalul dintre 25,001% - 45% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat - 40 lei/serviciu, pentru intervalul dintre 45,001 % - 65% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat - 50 lei/serviciu, iar pentru intervalul de peste 65% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat - 60 lei/serviciu.

MApN pregăteşte vaccinarea anti-COVID pentru personalul eligibil pentru etapa a II-a

Tarifele sunt aplicabile inclusiv pentru administrarea vaccinului de către medicul de familie, în cabinetul propriu, în condițiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID 19 în România.

Proiectul de OUG prevede și plată pentru medicii de familie care acordă servicii persoanelor care nu au un medic de familie sau pentru cazurile în care medicul de familie nu asigură aceste servicii în termen de maxim 20 zile de la demararea fiecărei etape de vaccinare. Pentru informare, programare monitorizare și raportare a reacțiilor adverse tariful este de 1 5 lei /serviciu, iar în cazul în care medicul de familie realizează în cabinetul propriu vaccinarea propriu-zisă tariful este de 30 lei/serviciu.

Pentru funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, din bugetul Ministerului Sănătății se asigură fondurile necesare finanțării cheltuielilor prevăzute în Programul național de vaccinare, pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 și cheltuielilor privind plata personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 organizate în cadrul unităților sanitare, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, pe baza solicitărilor CNAS formulate în acest sens.

Ordonanța de urgență ar urma să intre în dezbatere și votare în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 371760.89RON
1 ETH = 8064.76RON
1 LTC = 368.60RON
1 XRP = 9.05RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel