Domeniul croazierelor pe mare a fost puternic afectat de pandemia de covid-19, datele oficiale în 2018, această piață a fost evaluată la 150,4 miliarde de dolari pe an. Noul coronavirus a venit ca o năpastă, cu anulări în masă a excursiilor din cauza interdicțiilor de deplasare și cu un posibil tsunami de procese în instanțele de judecată.
Și totuși, companiile din acest sector nu se lase doborâte, încercând din răsputeri să se mențină la suprafață. De altfel, au fost comandate alte 100 de nave doi până în 2027, cu dotări speciale inclusiv pentru situații sanitare excepționale, precum actuala pandemie de coronavirus.
Citește și NOUL an școlar. Nelu Tătaru: Trebuie să devină o REGULĂ
Învățând din lecțiile altora, TUI a introdus noi reguli de securitate și norme sanitare. Spre exemplu, pasagerii sunt înregistrați la ore diferite și în ordine sărită, ca la jocul de șah. La intrarea în orice spațiu închis, unde masca devine obligatorie, tuturor li se va măsura temperatura corporală. Distanța obligatoriu de respectat, soluții dezinfectante la orice pas.
Schimbări au intervenit și în programele de divertisment de la bordul navelor. Astfel, un spectacol urmărit, de regulă de 1000 de oameni, acum va fi vizionat de numai 150 în sală. Restul pasagerilor, pot urmări prestația artiștilor din cabine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.