Publicitate
JP Morgan a fost prima care a deschis balul, anunțând o creștere mult mai marcată decât se anticipase a profitului trimestrial. Toate cele patru mari diviziuini ale JPMorgan, cea mai mare bancă americană, și-au văzut veniturile progresând, activitatea băncii de retail fiind cea mai dinamică.
Printre altele, președintele băncii, Jamie Dimon, a salutat reducerea impozitelor și eforturile de dereglementare adoptată de Donald Trump, dar a avertizat că incertitudinel geopolitice, tot mai accentuate, ar putea afecta, pe viitor, activitatea economică. În perioada iulie - septembrie, profitul net al JPMorgan a avasat cu 24,5%, la 8,38 miliarde de dolari, adică 2,34 dolari/acțiune.
Un profit peste așteptări a afișat și Citigroup, pentru al 8-lea trimestru consecutiv. Un rezultat la care au contribuit, printre altele, reducerea costurilor și buna conduită a băncii de detail din Mexic. Profitul net al băncii a atins 4,52 miliarde de dolari pe trimestrul care s-a terminat în 30 septembrie.
În sfârșit, profiturile băncii Wells Fargo au sărit cu 32% pe fondul eforturilor de reducere a costurilor. Marcată de o succesiune de scandaluri în ultimii doi ani și care au vizat, în special, practicile comercaile, banca din California a înregistrat, totuși, o contracție de 4,1% a cheltuielilor totale.
În aceste condiții, indicele vedetă al bursei din New York, Dow Jones, după o frumoasă evoluție în urcare, a revenit, spre finalul sesiunii din vineri, pe roșu, cu un recul de numai 0,07%, în timp ce Nasdaq a rezistat în teritoriu pozitiv, recuperând 0,78%. Indicele S&P 500 a avansat cu 0,23%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.