Criogenarea țesuturilor vii este studiată de oamenii de știință. Boris Rubinsky, de la Universitatea Berkeley din California a vorbit în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical despre noile demersuri care se fac în această direcție.
Întrebat cât de aproape sau de departe suntem să criogenăm un om, Boris Rubinsky a spus că: "aș spune departe, dar este un interes mare".
Electroporația, descoperirea, "din greșeală", care omoară cancerul. Rubinsky: Nu ne așteptam. Distruge tumoarea FĂRĂ să afecteze nervul
”Avem un grant de la NASA. Începutul este să prezervăm ficatul pentru transplantare, dar gândul este că în viitor, în 10-20 de ani s-ar putea să prezervăm un astronaut pe drum spre Marte. Mai cu seamă, dacă ar fi un accident, să-i salvăm viața. Este interes. Și în Statele Unite ale Americii este interes mare în prezervarea organelor pentru transplantare.
E o problemă mare cu transplantarea de organe că nu se găsesc. Acum doi ani am primit un grant de la National Science Foundation, de 25 de milioane de dolari, cu o grupă de la Harvard pentru a cerceta aceste tehnologii și una din subiectele cele mai ceea ce numește ”front of the line” este ceea ce facem împreună”, a spus Boris Rubinsky, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical.
Reducerea temperaturii fără formarea gheții
Cercetătorii caută metode pentru a reduce temperatura fără a se forma gheața. Criogenarea organelor ar putea permite păstrarea acestora pentru o perioadă mai îndelungată.
"Aș dori să spuneți câteva cuvinte despre ce înseamnă această prezervare. Eu spun că ficatul extras din organism poate fi păstrat pe un timp limitat în afara organismului, că metodele tradiționale se bazează pr coborârea temperaturii organului, ceea ce înseamnă și scăderea metabolismului, pe timpul cât organul se află în afara organismului și tocmai de asta e nevoie de soluții speciale pentru că metabolismul, deși e redus foarte, foarte, mult, nu e anulat complet și în acest condiții noi putem păstra un ficat 8 ore sau 12 ore în afara organismului. Câteodată ar fi nevoie de mai mult și atunci au fost imaginate metode care să poată să facă acest lucru, să poată extindă viața ficatului în afara organismului, dincolo de acest limite", a spus Irinel Popescu.
Citește mai departe pe DCMedical
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.