Scopul cercetării, publicată în jurnalul ştiinţific Environment International, a fost acela de a analiza modul în care expunerea la micropoluanţi influenţează vieţuitoarele sălbatice, printre acestea numărându-se creveţii de apă dulce.
''Această apariţie regulată a drogurilor ilicite în vieţuitoarele sălbatice a fost suprinzătoare'', a declarat doctor Leon Barron, coautor al studiului.
Citește și: Australienii au cheltuit miliarde pentru droguri într-un singur an
Barron a subliniat că oamenii de ştiinţă s-ar fi aşteptat să găsească droguri în zonele urbane, cum ar fi în Londra, dar nu şi în zonele rurale.
"Prezenţa pesticidelor interzise demult în Marea Britanie reprezintă, de asemenea, o provocare specială, deoarece sursele lor rămân neclare", a adăugat el.
Cocaina ar fi ajuns în apă în urma scurgerilor din ţevi sau după revărsărea canalelor, potrivit estimărilor cercetătorilor, însă cauza exactă a contaminării este în curs de investigare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.