Ea a vorbit mai întâi despre faptul că noua lege a pensiilor este susținută de mari instituții internaționale precum Banca Mondială și Comisia Europeană.
Noile majorări ale pensiilor, care vor fi realizate în două tranșe anul viitor, au provocat controverse în coaliția de guvernare în ceea ce privește proveniența bugetului pentru aceste creșteri. În acest sens, ministrul Muncii a mai adăugat că ”sunt bani pentru asta” și a exclus o posibilă creștere a vârstei de pensionare în afară egalizării dintre vârsta pensionării femeilor cu cea a bărbaților la 65 ani, începând cu 2035.
În România, creșterea speranței de viață este aproape de zero.
”Vârsta de pensionare în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare. Deci ați văzut că am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață. Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește. Singura vârstă de pensionare care crește este, în baza noii legi, este vârsta de pensionare pentru femei, dar care, a fost o condiție la impuse și nu la liber-alese”, a mai declarat Simona Bucura-Oprescu pentru Alba24.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.