"Cheltuielile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei - ca să înţelegem procedura de bugetare. Până să începem orice anul acesta, vezi dacă ies cheltuielile cu 8 miliarde de lei de la majorarea punctului de pensie din septembrie şi alocaţiile cu încă 2,3 miliarde de lei. Deci, suplimentăm bugetul de anul acesta, fără să facem nimic, cu aproape 11 miliarde de lei, adică 1,1% din PIB. Pensiile, anul acesta, vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut şi asta este cert, iar bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare", a spus Florin Cîţu.
Întrebat dacă guvernanţii au stabilit, totuşi, un prag până la care va creşte punctul de pensie, premierul a explicat: "Legislaţia în ceea ce priveşte pensiile o să fie modificată, pentru că sunt multe probleme acolo".
Citește și Florin Cîțu anunță bugetarea multianuală. Elena Cristian: Va ieși un buget retroactiv
"Şi noi, ca o coaliţie guvernare, care am preluat guvernarea în acest an, avem un obiectiv foarte clar: pensiile să fie bazate pe contributivitate şi de aici pornim şi vom vedea care va fi forma finală, dar, repet, anul acesta, punctul de pensie este mai mare decât punctul de pensie în 2020", a mai declarat Cîţu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.