"Am văzut deja discuţii în spaţiul public şi trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei. Politica fiscală rămâne stimulativă în 2021, este adevărat, aşa cum estimăm noi, în prima parte a anului, se va muta către o politică fiscală neutră în a doua parte a anului", a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern.
El a menţionat că vor avea loc mai multe discuţii pe buget şi va fi transparent în această privinţă.
Citește și Amânarea ratelor bancare. Florin Cîțu: Am găsit o soluție
Premierul a adăugat că în şedinţa de luni a Executivului a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru reorganizarea Guvernului, având în vedere apariţia a două ministere noi.
"Am avut o şedinţă de Guvern scurtă, era nevoie de o ordonanţă (...) pentru organizarea Guvernului. (...) Apar două ministere noi, sunt câteva agenţii care se mută - Agenţia pentru digitalizarea României se mută de la Guvern, la minister", a precizat Cîţu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.