Conform statisticii oficiale, cel mai mare număr mediu de salariaţi s-a înregistrat în sectorul "Servicii de piaţă", respectiv 36,1% din total, urmat de industrie - cu 33,6%.
INS. Veniturile medii pe gospodărie 4.764 lei iar cheltuielile 4.049 de lei
La sfârşitul anului 2018, sectorul industrie însuma 57.756 de întreprinderi, echivalentul a 10,5% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă).
De asemenea, numărul mediu de salariaţi din totalul întreprinderilor active din domeniul economic a crescut cu 1%, comparativ cu anul 2017.
Datele INS relevă că mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 24 de salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5,2 salariaţi.
În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (40,1%), la polul opus situându-se întreprinderile din construcţii, cu un procent de numai 5,9%.
Structura investiţiilor brute în cadrul sectoarelor de activitate economică se prezintă astfel: industrie 38,2%, servicii de piaţă 32,8%, construcţii 14,9% şi comerţ 14,1%.
În acelaşi timp, valoarea adăugată brută la costul factorilor a fost obţinută, în 2018, în proporţie de 34,6% în industrie, 7,4% în construcţii, 22,8% în comerţ şi 35,2% în servicii de piaţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.