Covidul lung este o afecțiune cronică, atunci când pacienții au simptome persistente care se extind dincolo de intervalul de timp obișnuit al acestei afecţiuni. Antihistaminicele pot ajuta la rezolvarea prelungită a COVID-19, potrivit unui studiu, scrie Foxnews.com.
Două femei de vârstă mijlocie au revenit la activitățile zilnice aproape normale după ce au luat zilnic antihistaminice pentru COVID-19 lung, potrivit unui raport de caz publicat recent. Cercetătorii au observat că Long Covid - Covidul de lungă durată, este o afecțiune care îşi face apariţia atunci când pacienții care sunt infectați cu virus au simptome persistente care se extind dincolo de intervalul de timp obișnuit pentru ca infecția să treacă. Boala nu are în prezent niciun tratament care să aibă rezultatele aşteptate.
Citeşte şi: COVID lung, o NOUĂ PANDEMIE? Experții încearcă să dezlege acest mister
Ce este COVID lung
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, persoanele cu ceea ce aceasta numește "afecțiune post-COVID-19" au simptome, de obicei, la trei luni după de au contractat boala, care durează cel puțin două luni și care nu pot fi explicate printr-un diagnostic alternativ. Simptomele prelungite - uneori complet noi pentru pacient - includ probleme pulmonare, cardiovasculare, gastrointestinale și ale sistemului nervos, precum și efecte neurologice, cum ar fi afectarea cognitivă.
Afecțiunile pot persista după contractarea inițială sau pot apărea după faza acută a bolii - chiar și în cazul formelor asimptomatice. Simptomele pot, de asemenea, să fluctueze.
Cât de des apare
Un studiu de amploare publicat în noiembrie, folosind date de la Departamentul american al Afacerilor Veteranilor, a estimat că aproximativ 7% dintre persoane au avut cel puțin un simptom de COVID lung la șase luni după ce au fost infectate. De asemenea, a constatat diferențe în ceea ce privește simptomele în funcție de vârstă, rasă, sex și starea de sănătate inițială.
Un studiu mult mai mic, din februarie 2021, care a urmărit persoanele timp de nouă luni după boală, a constatat că aproximativ 30% dintre persoane au raportat simptome persistente.
Deși aceste afecțiuni pot apărea indiferent de gravitatea inițială a infecției, persoanele care au avut inițial simptome severe sau multe simptome sunt mai susceptibile de a fi afectate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.