Varianta Epsilon este mai rezistentă, indiferent de modul de dobândire a acestora, prin vaccinare sau prin infectare, arată studiul publicat în revista Science. Recent, cercetătorii de la Universitatea din Washington au analizat 57 de probe ale infecţiilor cu Epsilon. Aceştia au recoltat plasmă de la 33 de persoane vaccinate cu două doze de Pfizer, 15 persoane vaccinate cu două doze de Moderna şi de la alte 9 persoane care au trecut prin boală.
Conflictul din OPEC+ trimite prețul petrolului în ceruri
În urma analizelor, au constatat că varianta Epsilon e rezistentă atât la anticorpii produşi de vaccinurile de tip ARN mesager, cât şi la cei produşi ca urmare a trecerii prin boală.
Explicaţia constă în faptul că există trei mutaţii care fac această mutaţie mult mai rezistentă la anticorpii care se află pe proteina Spike, cea de care virusul se foloseşte pentru a intra în celulele din corp.
Mutaţia Epsilon este noua ameninţare a pandemiei de coronavirus. Caracteristicile mutației Epsilon care au făcut-o să intre în grupul variantelor virusului SarsCoV2 care provoacă îngrijorare, așa-numitul VOC (Variants of concern). Mutațiile au fost detectate de cercetările coordonate de biochimistul Matthew McCallum, de la Universitatea din Washington din Seattle.
Identificată pentru prima dată în California, mutaţia Epsilon nu este încă foarte răspândită în Europa și conform bazei de date internaționale GISAID, care colectează secvențele genetice ale virusurilor, în Italia au fost depistate doar două cazuri, potrivit RTV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.