Împreună cu colegii lor din Turcia, specialiștii americani au analizat legătura dintre anticorpii generați de acest vaccin combinat și caracteristicile evoluției covid-19. La studiu au participat 80 de voluntari care s-au vindecat de covid-19 și care, în copilărie au făcut vaccinul MMR, și 30 care nu au făcut acel tratament și, ca urmare, nu aveau anticorpii respectivi.
La finalul studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că participanții la experiment cărora le-a fost injectat vaccinul MMR și care, recent, s-au infectat cu SARS-CoV-2, au avut o formă ușoară de covid-19, fără complicații, spre deosebire de ceilalți 30, unde cazurile au fost considerabil mai grave.
Citește și COVID-19. OMS, către medici: Nu mai utilizați acest medicament!
”Acest lucru explică și de ce printre copii nivelul de îmbolnăvire de covid-19 este substanțial mai scăzut comparativ cu adulții. La majoritatea copiilor primul vaccin MMR este administrat în următoarele trei luni după ce micuții împlinesc un an, al doilea la vârste cuprinse între 4 și 6 ani”, a declara coordonatul studiului, Jeffrey Golda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.