Totuși, oamenii de știință nu uită să atragă atenția că drumul este încă destul de lung, pentru că tratamentul trebuie să parcurgă întreg procesul de testare și de aprobări pentru a ajunge în spitale.
La descoperirea potențialului vaccin s-a folosit experiența dobândită în lupta împotriva virusurilor SARS-Cov, în 2003, și MERS-CoV, în 2014. ”Se poate spune că am știut de la bun început cum să luptăm cu acest nou virus”, a declarat docentul Universității din Pittsburgh, Andrea Gambotto.
Citește și Covid-19. Oferta Chinei pentru întreaga lume. Oricine e binevenit
Vaccinul a fost injectat folosind o tehnologie promițătoare, un fel de plasture compus din 400 de micro-ace care a introdus particule de proteină S direct sub piele, acolo unde reacția imunitară este foarte puternică. După introducerea vaccinului, la testarea pe șoareci organismul lor a început să producă o mare cantitate de anticorpi, care se leagă de particulele virale, neutralizându-le.
În lunile următoare ar putea demara prima fază a testelor clinice pe om, dacă Food and Drug Administration (FDA), agenția americană din domeniul medical, îl autorizează. Apoi, va fi nevoie de alte luni înainte ca vaccinul să fie propus populației. Obiectivul propus eset de a eradica boala sau, cel puțin, de a limita puterea lui de contaminare, dacă afecțiunea devine sezonieră, precum gripa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.