Începe testarea celui mai nou vaccin împotriva SARS-CoV-2, co-dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Xiamen și Universitatea din Hong Kong, precum și de producătorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co, notează Bloomberg.
Marea noutate a acestui nou candidat este că se administrează nazal cu ajutorul unul spray.
Sprayul intranazal a fost dezvoltat anterior ca vaccin împotriva gripei și este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor și adulților care doresc să evite injecția cu ac. Deși nu este cea mai frecventă alegere pentru administrare, oamenii de știință din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta spray-uri ca alternativă la injecțiile intra-musculare pentru tot felul de vaccinuri.
Vaccinurile candidate ale Chinei
Vaccinul administrat nazal este cel de-al zecelea candidat din China care trece la etapa crucială a testării la om. Țara își construiește conducerea cursei în dezvoltarea vaccinurilor după ce liderul vestic AstraZeneca Plc a trebuit să întrerupă studiul său în stadiu târziu pentru a investiga o boală a măduvei spinării la o persoană care a primit vaccinul său experimental.
COVID-19. Îngrijorare. Imunitatea dispare în mai puțin de o lună
Pulverizarea intranazală conține virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei din țepii coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecția naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, conform Science and Technology Daily, publicație afiliată Ministerului Științei și Tehnologiei din China.
Unii oameni de știință speră că un vaccin care se pulverizează în nas poate avea șanse mai mari de a opri răspândirea insidiosului virus prin căile respiratorii. O injecție cu ac poate trezi un răspuns imun sistematic pentru a preveni bolile severe, dar poate să nu fie suficient de puternică pentru a preveni infecția.
Studiile preclinice au arătat că vaccinul nazal poate reduce semnificativ leziunile pulmonare la șoareci și hamsteri atunci când este provocat de coronavirus, a raportat Science and Technology Daily.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.