Nu, nu este o glumă de 1 aprilie. BAT, companie cunoscută pentru țingările Lucky Strike și Dunhill, a anunțat miercuri că una din filialele sale lucrează la un potențial vaccin împotriva coronavirusului folosind frunze de tutun.
În fază de test preclinic, vaccin nu a fost încă omologat. Dacă eficiența lui se confirmă, BAT susține că este în măsură să producă între 1 și 3 milioane de doze pe săptămână începând din luna iunie, în colaborare ”cu guverne și alți fabricanți”.
Este vorba despre filiala de biotehnologie a BAT, Kentucky BioProcessing (KBR), care a reușit să cloneze o parte dintr-o secvență de covid-19. Acest lucru a permis dezvoltarea unei molecule ce permit crearea de anticorpi capabili să ofere protecție împotriva virusului.
Pentru a fi exploatabili și reproduși, anticorpii sunt injectați în frunzele de tutun. Este o etapă a procesului care va lua șase săptămâni în loc de mai multe luni ca în cazul tehnicilor tradiționale.
Citește și Streinu-Cercel. Unde se asunde covid-19. E un virus parșiv
”Credem caă am realizat un progres important cu platforma noastră tehnologică a frunzelor de tutun și suntem pregătiți să lucrăm cu guverne și orice alți terți pentru a putea, împreună, să câștigăm războiul împotriva covid-19”, a declarat David O'Reilly, director de cercetări științifice la BAT.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.