Cercetătorii de la University College London Hospitals (UCLH) NHS Trust testează terapia pentru a vedea dacă ar putea oferi protecție de urgență. Ideea este că tratamentul ar putea fi administrat persoanelor din gospodării sau unei secții de spital în care cineva s-a molipsit de Covid-19 și este prea târziu pentru a oferi celor din jurul persoanei infectate un vaccin, scrie The Times.
Terapia cu anticorpi ar putea conferi imunitate instantanee, ceea ce l-ar face un instrument vital în controlul focarelor. Dacă studiile se dovedesc a avea succes, anticorpul, cunoscut sub numele de AZD7442, ar putea fi folosit ca armă împotriva virusului începând cu luna martie 2021.
UCLH a injectat până acum 10 persoane ca parte a studiului, numit Storm Chaser, la noul său centru de cercetare a vaccinului după ce studiul a intrat în faza a treia pe data de 2 decembrie. Scopul este de a testa noul tratament pe 1.125 de persoane la nivel global.
Citește și: Pacienții cu COVID-19 avertizați: Există acest PERICOL uriaș
Persoanele din gospodării, case de îngrijire sau secții de spital unde există o persoană deja infectată cu Covid-19 ar putea fi injectate cu acest medicament pentru a se asigura că restul oamenilor nu se infectează.
Ar putea fi administrat și studenților, printre care virusul s-a răspândit rapid deoarece trăiesc, studiază și socializează împreună.
Separat, oamenii de știință au început, de asemenea, un al doilea studiu clinic numit Provent, pentru a examina posibilitatea utilizării anticorpului pentru persoanele care nu pot beneficia de vaccinări, cum ar fi pacienții cu un sistem imunitar compromis sau cei cu risc crescut de infecție cu Covid-19 din cauza unor factori precum vârsta și condițiile existente.
Aceste doua studii clinice sunt un plus important pentru testarea noilor abordari terapeutice, deoarece tratamentele cu anticorpi pot oferi o alternativa grupurilor de pacienti care nu pot beneficia de un vaccin, cum ar fi pacientii imunodeprimați.
Anticorpul AZD7442 a fost dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca, care a creat, de asemenea, un vaccin cu Universitatea Oxford.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.