Experții au analizat durata răspunsului la anticorpi și au evaluat dacă există caracteristici care se corelează cu menținerea, scăderea sau îmbunătățirea acestui răspuns.
S-a dovedit că anosmia (pierderea mirosului) și disgeuzia (pierderea gustului) au fost asociate cu cel mai mare procent de subiecți cu o rată crescută a producției de IgG.
Cercetătorii au emis ipoteza că răspunsul crescut al anticorpilor la pacienții cu pierderea mirosului poate fi legat de persistența (persistența pe termen lung a virusului în gazdă) a SARS-CoV-2 în bulbul olfactiv, care, prin inflamație locală și eliberarea de antigen, menține și îmbunătățește răspunsul anticorpilor.
Citește și Declarație IREALĂ! Experții: O să aducă LUMEA în GENUNCHI
Datele obținute indică într-adevăr deteriorarea bulbului olfactiv și a neuronilor asociați cu papilele gustative, spun experții. Bulbul olfactiv conține multe celule cu receptori ACE2, de care se leagă coronavirusul. Prin urmare, atunci când este deteriorat, multe limfocite sunt trase acolo și răspunsul imun este îmbunătățit", au precizat ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.