Împreună cu colegi din Germania, Austria, Canada și Spania, specialiștii Institutului Karolinska, din Suedia au experimentat în condiții de laborator acțiunea comună a Remdesivirului și a hrsACE2, o versiune modificată genetic a enzimei de conversie a angitensiei 2 (ACE2), proteina membranei celulare pe care SARS-CoV-2 o folosește pentru a pătrunde în celulă.
Remdesivir acționează prin inhibarea enzimei care răspunde de replicarea virslă, dar pentru un efect substanțial este nevoie de mari doze de medicament, ce pot însă provoca leziuni hepatice și pulmonare.
Așa cum au demonstrat cercetările de laborator, hrsACE2 reduce încărcătura virală din celulel și suprimă înmulțirea SARS-CoV-2, pentru că obligă virusul să se fixeze pe o copie a enzimei ACE2, nu pe o celulă adevărată.
Citește și Covid-19. Descoperire COLOSALĂ. Anunțul experților germani
Combinând cele două substanțe, oamenii de știință au obținut un efect dublu: pe de o parte au redus încărcătura virală și, pe de alta, au scăzut răspândirea virusului asupra celulelor învecinate. Mai mult, această soluție de combinare a permis micșorarea dozelor la ambele medicamente, făcând mult mai sigură administrarea noului tratament.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.