Publicitate
Nu, răspunde categoric Mihail Poluektov, șeful Departamentului pentru medicina somnului din cazul Universității Secenov. Este vorba despre anxietate, a declarat el.
Intrând în detalii, omul de știință a precizat că pacienții cu COVID-19 își pierd somnul sau au un somn agitat, mai degrabă enervant decât odihnitor. Prin urmare, pe măsură ce boala trece, iar ei se simt mai bine, organismul revendică odihnă. Ca atare, ei dorm mai mult decât de obicei.
Bun, asta în cauza celor care au făcut boala. Dar cum se explică somnolența rușilor sănătoși? Cauza și explicația trebuie căutate în schimbările provocate de pandemie în viața tuturor, s-a grăbit să răspundeă Mihail Poluetkov. Închiși în casă sau obligați să-și reducă drastic deplasările, oamenii se mișcă mai puțin, simțind, în același timp, o povară psihologică mai mare din cauza știrilor tulburătoare.
Citește și Șeful OMS, afirmație ȘOC: Este un "EȘEC moral catastrofal" al vaccinurilor
„Cu fiecare știre negativă, omul simte cum speranțele lui se prăbușesc una după cealaltă. Iar o asemenea situație este marele dușman al somnului. Gândurile negre persistă, starea de neliniște devine, oarecum, permanentă. Această speranță sporită de ceva neplăcut este dușmanul somnului. S-a demonstrat că aproximativ 30% dintre persoanele care nu au suferit de coronavirus au primit tulburări de somn ", a spus Poluektov.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.