Dar cel mai grav este faptul că acest lucru nu doar îngreunează eforturile de combatere a pandemiei, dar contribuie la răspândirea și mai mare a virusului SARS-CoV-2, notează publicația britanică.
Experții au descoperit că, din rușine, oamenii refuză să raporteze simptomele specifice infecției cu coronavirus, se comportă de parcă ar fi perfect sănătoși, nu respectă normele de igienă și, firește, nici distanțarea fizică.
Studiul a fost realizat în Statele Unite, Italia și Coreea de Sud. Oamenii de știință au stabilit că lipsa de încredere în guvern a fost unul dintre factorii determinanți în faptul dacă oamenii i-au informat pe alții despre infecția cu coronavirus.
Citește și Vaccinul AstraZeneca. Ce scrie în prospect despre REACȚII ADVERSE
În Italia și Coreea de Sud, țări cu un nivel ridicat de încredere în autorități, oamenii erau mai predispuși să urmeze instrucțiunile medicale și să respecte măsurile de precauție stabilite. În Statele Unite, unde nivelul de încredere în guvern este mai mic, măsurile anti-coronavirus au fost adesea ignorate de cetățeni.
„Când autoritățile stabilesc politici și reglementări cu privire la coronavirus, trebuie să fie conștienți de faptul că stigmatizarea și acuzațiile de persoane infectate se pot transforma împotriva lor”, a rezumat unul dintre autorii studiului, dr. Giovanni Travaglino.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.