Este un avertisment lansat de profesorul Robin Shattock, de la Imperial College London, care conduce una dintre echipele care se ocupă de realizarea unui tratament împotriva covid-19. ”Va asigura protecție împotriva contaminării? Sau a bolii? Poate ne va feri de o formă foarte gravă a afecțiunilor? Este foarte posibil ca un vaccin care să-i apere pe oameni de forme grave să fie foarte util”, a subliniat omul de știință.
În timp ce țările renunța, rând pe rând, la măsurile de restricții, la regimul de autoizolare sau de carantină, liderii lor privesc injecțiile preventive drept o cale spre un ritm al vieții cât mai apropiat de cel de dinaintea pandemiei. Grație miliardelor de dolari investiți de guvernele lumii, vaccinuri de la diferiți producători, de la companii mici precum CanSino Biologics, până la giganți de talia Pfizer și AstraZeneca, se află în faza de dezvoltare intensă.
Citește și Coronavirus. Vaccin american, testat pe 30.000 de voluntari
”Vaccinurile sunt necesare pentru a-i proteja de oameni de boli. Nu trebuie neapărat să lupte cu infectarea”, a declarat, la rândul său, imunologul Dennis Burton, de la Scripps Research in La Jolla, California. ”Bănuiesc că a doua zi după ce o persoană a făcut o astfel de injecție, ea se va gândi: Gata, acum mă pot întoarce la o viață normală. Acești oameni nu înțeleg că ei încă se pot infecta cu noul coronavirus”, a venit în completare Michael Kinch, prorectorul Washington University, din St.Louise.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.