Tratamentul, unul dintre primele utilizate pentru lupta împotriva maladiei provocate de SARS-CoV-2, a fost unul dintre cele administrate recent președintelui american Donald Trump. Prin intermediul studiului denumit ”Solidarite”, OMS a evaluat efectele potențialelor tratamente, printre care remdesivir, hidroxiclorochina, combinația lopinavir-ritonavir și interferon, pe 11.266 de pacienți adulți din 30 de țări ale lumii.
Rezultatele studiului, anunțate de OMS în noaptea de joi spre vineri, mai trebuie analizate. Ele au fost descărcate pe serverul medRvix. Zilele trecute, datele unui studiu american privind Remdesivir au arătat că tratamentul permite reducerea la cinci zile a perioadei de vindecare a pacienților.
Citește și Coronavirus. Tătaru: Avem 4.000 doze de Remdisivir în depozite
La solicitarea agenției Reteurs, reprezentanții Gilead au declarat că informațiilor furnizate de OMS ”arată destul de inconsistente” comparativ cu cele obținute la finalul testelor care au confirmat beneficiile clinice ale Remdesivir.
”Ne preocupă faptul că datele ce provin din acest studiu mondial deschis nu au făcut obiectul unui examen riguros și necesar pentru a permite o dezbatere constructivă de natură științifică”, a adăugat laboratorul american.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.