Din punct de vedere științific, este vorba despre varianta B.1.621. Potrivit specialiștilor OMS, noua tulpină are mutații ce indică un risc de ”epuizare imunitară” și ar putea rezista la vaccinuri. Totuși, experții spun că este nevoie de studii suplimentare pentru a înțelege noua variantă a virusului, informează Mediafax.
Reprezentanții OMS explică faptul că orice virus suferă mutații în timp. Unele modificări pot schimba proprietățile virusului în ceea ce privește modul de transmitere și eficacitatea vaccinurilor. De aceea, specialiștii au decis să urmărească anumite variante ale virusului care pot deveni periculoase.
În prezent, OMS consideră că patru variante sunt „îngrijorătoare” printre care se află Alpha, depistată în 193 de țări, și Delta, descoperită în 170 de țări. De asemenea, mai sunt cinci variante ale virusului urmărite de specialiști, printre care este și Mu.
Citește și Acest medicament NU trebuie luat când ai COVID-19
Varianta Mu a fost detectată pentru prima oară în Columbia, în luna ianuarie. Ulterior, varianta a apărut și la persoane infectate din alte țări din America de Sud și din Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.