Analiza timpurie nu sugerează că noua tulpină este mai contagioasă sau că ar provoca boli mai severe decât alte versiuni, a declarat ministerul francez al sănătății într-un comunicat. Sunt în curs analize pentru a determina răspunsul variantei la vaccinare și anticorpii din infecția anterioară cu, a mai spus oficialul francez citat de Bloomberg.
Un număr mic de pacienți a căror infecție a fost confirmată cu probe de sânge sau cu probe prelevate adânc din sistemul respirator au avut la început rezultate negative cu teste standard numite PCR. Autoritățile sanitare au sporit supravegherea pe fondul îngrijorării la nivel global cu privire la alte variante care pot contracara vaccinurile, se pot răspândi rapid sau pot stimula simptome mai grave.
Citește și: Moderna îmbunătățește vaccinul. Cum va fi transportat serul
Mutația a fost confirmată prin secvențierea a probelor de la opt pacienți dintr-un grup de 79 la spitalul din Lannion, în nord-vestul Bretaniei.
Polymerase Chain Reaction (PCR) sunt utilizate pentru a detecta prezența unui antigen, mai degrabă decât prezența răspunsului imun al organismului sau a anticorpilor.
Oficialii au spus că cercetătorii de la Institutul Pasteur investighează dacă modificările genetice au făcut ca noua variantă să fie mai dificil de detectat.
Agențiile internaționale de sănătate au fost alertate cu privire la descoperirea noii variante.
Formarea de noi variante este un proces natural, deoarece virușii evoluează în timp pentru a supraviețui. În prezent, doar trei variante ale noului coronavirus sunt considerate alarmante: așa-numitele variante britanice, sud-africane și braziliene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.