Pe măsură ce epidemia se întinde în India, Mumbai suferă cel mai mult. Orașul, cu o populație cât România(20 de milioane de oameni), este responsabil pentru 20% din îmbolnăvirile din India și 25% din numărul total al deceselor din această țară, relatează The New York Times.
Spitalele se revarsă de bolnavi în timp ce polițiștii sunt epuizați de muncă în pofida căreia trebuie să controleze în continuare locuințele unde sunt cei aflați în carantină.
Cea mai cumplită problemă în Mumbai este densitatea enormă a populației și mai ales în mahalalele insalubre ale orabului unde 8 oameni locuiesc într-o singură cameră iar din cauza temperaturii mari, oamenii ies pe stradă, în ciuda carantinei.
Citește: China reintră în alertă și închide un oraș
Ștampile și telefoane, metode de combatele a SARS-CoV-2
În aceste condiții în Mumbai persoanele infectate cu noul coronavirus sunt ștampilate cu cerneală permanentă. Pe ștampila care nu poate fi ștearsă timp de 14 zile, scrie ”Mându că îi protejez pe ceilalți. Stau acasă în carantină”, notează 7sur7.
Cei suspectați a fi infectați sunt supravegheați prin intermediul telefoanelor mobile. Autoritățile au obligat toți centățenii să își instaleze pe telefoane aplicația COVID prin care pot fi monitorizați. Până la ora actuală aplcația a fost instalată pe 40 de milioane de telefoane.
Despre ștampila aplicată pe mâinile celor infectați, ministrul Sănătății Rajesh Tope, spune că „pune presiune socială” asupra celor care îl poartă. Persoana va fi mai puțin tentată să stea afară. „Îi face să stea acasă. Dacă cineva cu ștampilă încalcă regula carantinei, altcineva le va spune să meargă acasă ".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.