În aceste condiții, au concluzionat oamenii de știință de peste Ocean, copiii mici pot fi surse de contaminare cu noul virus în rândul populației mult mai importante decât s-a crezut inițial. O ipoteză care vine în contradicție cu discursul actual.
Între 23 și 27 aprilie, cercetătorii au efectuat la Chicago teste de depistare a SARS-CoV-2 cu prelevări nazale la 145 de pacienți cu forme ușoare de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, la o săptămână după apariția primelor simptome.
Pacienții au fost împărțiți în trei grupe: 46 de copii mai mici de cinci ani, 51 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani și 48 de adulți cu vârste situate între 18 și 65 de ani.
Citește și Covid-19. Persoanele ASIMPTOMATICE. Acesta este ADEVĂRUL
Echipa de experți a observat prezența SARS-CoV-2 într-o cantitate de ”10 până la 100 de ori” mai mare în căile respiratorii ale copiilor mici. Autorii studiului au precizat că, potrivit rezultatelor experimentelor de laborator, cu cât este mai mult material genetic al virului, cu atât persoana respectivă este mai contagioasă.
”În consecință, copiii mici pot fi, potențial vorbind, factori de răspândire a noului coronavirus mult mai importanți. Ca atare, comportamentul obișnuit al copiilor și spațiile închise din grădinițe și școli ridică problema unei răspândiri a noului virus pe măsura relaxării măsurilor sanitare”, au subliniat oamenii de știință americani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.