”Spre deosebire de alte infecții respiratorii virale, copii se pare că nu sunt un vector major de trasmitere a acestei boli”, spune Klara M. Posfay-Barb, de la Universitatea din Geneva, Elveția.
Într-un studiu publicat în recent, cercetătorii au analizat datele de la pacienți cu vârste de sun 16 ani care au fost indentificați ănyre 10 martie și 10 aprilie.
În 31 din 39 de cazuri, cel puțin un adult din familie a fost suspect sau a fost confirmat cu SARS-CoV-2 înainte ca cei mici să prezinte vreun simptom. Aceste descoperiti susțin datele unor studii anterioare care sugerau că cei mici se îmbolnăvesc în principal molipsindu-se de la adulții din familie.
Carantină. Cine are grijă de copiii familiilor carantinate
Numai în 3 cazuri din 39 copiii au fost primi care au prezentat simptome de Covid-19.
Datele din studiul actual susțin alte studii de transmitere între contactele aceleiași familii din China care sugerează că, în majoritatea cazurilor de astfel de infecții copilul nu a fost sursa de îmbolnăvire. Copiii dobândesc cel mai frecvent COVID-19 de la adulți, transmiterea bolii de la unul la altul fiind extrem de rară.
Cercetătorii sunt de părere că transmiterea Covid-19 în școli pare să aibă o importanță secundară în transmisia maladiei în societate. „Aceasta ar fi o altă manieră prin care SARS-CoV2 diferă drastic de gripă, pentru care transmierea cea mai importantă se întâmplă în școli și este bine recunoscută ca un factor important al bolii epidemice. Acest lucru poate constitui baza pentru deciziile de a închide sau nu școlile”, sunt de părere cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.