Cercetătorii au descoperit că anticorpii dispar rapid la pacienții care s-au vindecat după infectarea cu SARS-CoV-2, scrie Daily Mail.
Descoperirea este una îngrijorătoare în condițiile în care exista speranța că cei care au trecut prin COVID-19 devin imuni la această boală.
Cei mai mulți dintre cei care au fost externați prezentau anticorpi, ceea ce indica faptul că organismul lor a învățat să se protejeze de noul coronavirus, însă răspunsul imun nu era unul puternic.
Studiul, care a fost efectuat la Școala Medicală a Universității din Nanjing, China, arată că 81% dintre pacienți au prezentat anticorpi, însă numai o mică parte a avut capacitatea de a neutraliza sau distruge virusul.
COVID-19. Una din 10 gravide, testate pozitiv. Ce riscuri presupune
Așadar, este încă un mister dacă cei care au trecut prin COVID-19 devin imuni sau nu.
Sunt destul de multe semne că organismul uman învață să se apere însă apare un număr de cazuri credibile de reinfectare.
Așadar, studiul indică faptul că vaccinurile ar putea să nu ofere o protecție permanentă, un lucru pe care îl speră o lume întreagă.
Studiul cercetătorilor chinezi arată că după externare, la trei sau patru săptămâni, activitatea anticorpilor intră într-un declin semnificativ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.