Tulpina combină markeri genetici asociați cu răspândirea rapidă, boli mai severe și rezistență ridicată la sistemul imunitar uman, au explicat cercetătorii.
În timp ce BV-1 a fost găsit doar într-o probă de salivă de la un student cu simptome de răceală ușoară, nu au fost identificate alte infecții.
Experții au primit rezultate pozitive ale testului pentru virus pe 5 și 25 martie, ceea ce indică o infecție mai lungă decât apare de obicei la pacienții cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. O a treia probă de salivă obținută pe 9 aprilie a fost negativă și nu a prezentat semne ale virusului.
Citește și Alertă în Marea Britanie. A apărut o nouă TULPINĂ a coronavirusului
În timp ce multe laboratoare din Statele Unite și din întreaga lume procedează la secvențierea doar la virusurile izolate de la pacienții forme grave de COVID-19, experții de la Universitatea Texas A&M efectuează o analiză mai amplă pentru a identifica variante potențial periculoase ale coronavirusului înainte ca ele să provoace afecțiuni grave.
Oamenii de știință au predat deja datele secvenței genomului BV-1 către GISAID, o bază de date genomică pentru virusurile gripale și coronavirusuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.