”În cazul persoanelor infectate, dar care au făcut forme ușoare ale bolii sau chiar fără simptome, vaccinarea va deveni, la un moment dat, necesară. Ca măsură de prevenire”, a subliniat specialistul rus, citat de agenția Interfax.
Maksiutov spune, totodată, că, în opinia lui și nu numai, ”cea mai bună vaccinare din punctul de vedere al eficacității și siguranței, este de a face boala respectivă. De aceea, dacă un om a făcut covid-19, dar nu într-o formă ușoară, ci una grea, severă, organismul lui ar trebui să producă o imunitate suficientă pentru a nu mai necesita vaccinarea”, a explicat șeful centrului ”Vektor”.
Venind în completare, Aleksandr Ghințburg, directorul centrului N. Gamaleya, cel care a realizat deja vaccinul ”Sputnik V”, lăudat în Rusia la toate nivelurile politice, pe toate televiziunile și în toate ziarele, dar refuzat, pe motiv de neîncredere, de aproape o jumătate dintre ruși, a precizat că preparatul lor a fost administrat, pe durata testelor, persoanelor care au avut forme ușoare de covid-19.
Citește și OMS, anunț DRAMATIC: S-ar putea ajunge la două milioane de morți
”La selecția voluntarilor au fost admise, după analizeze de rigoare, în special, cei care au trecut prin boală, dar fără prea multă suferință. Cei care s-au chinuit cu adevărat, luptând de multe ori cu moarte, au prezentat, la analize, o imunitate foarte bună, astfel că vaccinul ar fi fost, în cazul lor, inutil. S-a constatat că, în cazul lor, ritmul de distrugere a anticorpilor este foarte lent, spre deosebire de persoanele cu forme ușoare de covid-19, a căror imunitate scade cu rapiditate”, a detaliat Ghințburg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.