Proiectul de act normativ propune ca statul să asigure cadrelor didactice și elevilor care nu dețin astfel de dispozivite câte un laptop sau tabletă conectate la internet pentru a asigura defășurarea cursurilor la distanță.
”Sistarea activității la clasă a mutat procesul educațional integral în mediul online. Însă, la această ”școală online” nu are acces decât o parte dintre elevi. În lipsa unui computer sau a unei tablete, în lipsa conexiunii la internet, sute de mii de elevi din România sunt azi excluși total din procesul educațional. Din păcate, vorbim doar de o estimare, numărul exact al acestora fiind o enigmă chiar și pentru autorități”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Actul normativ modifică și completează Legea educației naționale nr. 1/2011. Astfel, articolul 70 - (2) va avea următorul enunț. ”Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii virtuale și Platformei școlare e-learning”.
Citește și Violeta Alexandru. Recomandări pentru programul părinților
În continuare, la art. 94, alin. (2), lit. z) se va preciza că se “asigură fiecărui cadru didactic și fiecărui elev care are dreptul la bursă de ajutor social a unui dispozitiv de tip laptop sau tabletă, conectat la Internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning desfășurate în afara orelor de la clasă”.
Inițiatorii proiectului consideră că pentru acoperirea cheltuielilor generate de aceste măsuri, guvernul poate accesa și alte soluții de finanțare, inclusiv finanțarea din fonduri ale Uniunii Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.