De fapt, presa americană susține că deplasarea în Germania se înscrie în cadrul parteneriatului dintre Tesla și CureVac, Musk dorind să cunoască echipa de specialiști care lucrează aici.
De altfel, Tesla și CureVac lucrează la viitoarele imprimante de acid ribonucleic mesager (ARNm), care este o copie tranzitorie a unei porțiuni din ADN-ul corespunzător uneia sau mai multor gene. În plus, vaccinurile pe bază de ARNm sunt, în prezent, printre cele mai promițătoare împotriva noului coronavirus.
Printre altele CureVac s-a alăturat recent companiei americane Moderna Therapeutics, ale cărei cercetări se bazează pe același principiu. În iulie anul curent, Tesla și CureVac au prezentat un bioreactor pentru ARN, mașină pentru care a fost depusă o cerere de brevetare și care ar putea revoluționa întreg domeniul.
Citește și Coronavirus. Anotimpul PREFERAT de virusul SARS-CoV-2
Obiectivul? Fabricarea unui vaccin în cantități mari, un vaccin care, evident, va intra în producție după ce va fi supus tuturor testelor necesare. Imprimanta de ARN este transportabilă, automatizată și este capabilă să realizeze câteva sute de doze în doar câteva săptămâni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.