Constatările lor, bazate pe teste de laborator și o analiză detaliată a fișelor medicale a aproape un sfert de milion de pacienți din California, au fost publicate în revista Biochemical and Biophysical Research Communications. Datele pot sprijini lansarea unui studiu clinic randomizat, controlat, pentru a determina dacă antihistaminicele specifice pot trata sau chiar preveni COVID-19 la om, au spus cercetătorii.
Vrei vaccin anti-covid? Fără alcool și țigări, timp de două luni
În timp ce există o asociere între medicamente și ratele de infecție, cercetătorii au subliniat că mai sunt multe de învățat și nu a fost stabilită în mod oficial nicio cauză și efect iar faptul că aceste medicamente inhibă de fapt virusul în laborator nu înseamnă neapărat că îl vor inhiba activ la oameni dar ar putea face acest lucru.
Cercetătorii au testat grupul de antihistaminice care au capacitatea de a inhiba coronavirusul într-o combinație de celule umane și primate. Trei dintre medicamente - hidroxizină, difenhidramină și azelastină - au prezentat efecte antivirale semnificative statistic asupra virusului SARS-CoV-2.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.