În materialul său, expertul face referire la un studiu, conform căruia la bolnavii cu forme grave de covid-19 au fost descoperiți autoanticorpi, capabili să interacționeze cu antigenii anticorpilor.
Woodruff precizează aceștia apar, de regulă, la persoanele care au suferit diferite alte afecțiuni, precum artrita reumatoidă sau lupusul. Acum însă se constată că autoanticorpții care atacă organismul uman pot apărea și în cazul bolnavilor de coronavirus.
Studiul la care face referire omul de știință american sublinia că, deocamdată, este imposibil de tras o concluzie referitoare la cât de dăunătoare este intervenția acestor autoanticorpi în cazurile de covid-19.
Citește și IBUPROFEN și boala covid-19. Ce s-a spus a fost FALS
Totuși, oamenii de știință sunt de părere că răspunsurile auto-direcționate ale sistemului imunitar, corelate cu producerea de anticorpi, pot explica apariția simptomelor severe la unii pacienți. Teoretic, autoanticorpii rezultați pot fi tratați cu medicamente utilizate în cazul acutizării bolilor autoimune.
În septembrie, oamenii de știință de la Universitatea Rockefeller (SUA) au descoperit că decesele provocate de coronavirus sunt de obicei asociate cu funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar. Aproximativ 10 la sută dintre pacienții analizați de specialiști în studiu au dezvoltat autoanticorpi care atacă sistemul imunitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.