Publicitate
În lucrarea publicată în revista Science, grupul descrie studiul lor asupra interferonului și a rolului pe care acesta îl joacă în combaterea virusului SARS-CoV-2.
Pe măsură ce pandemia globală a evoluat, a devenit clar că unele persoane au simptome mult mai grave atunci când contractează COVID-19 decât altele. Într-adevăr, s-a constatat că unele persoane nu prezintă niciun simptom, în timp ce altele se îmbolnăvesc atât de tare încât mor. În acest nou efort, cercetătorii au efectuat un screening extins al expresiei genice stimulate de interferon pentru a izola posibilele enzime implicate în alertarea sistemului imunitar în cazul unei infecții. Interferonii sunt proteine de semnalizare care alertează organismul atunci când sunt detectate entități invazive precum bacteriile și virușii.
Un nou medicament care va salva vieți, aproape de a ajunge pe piață
Munca cercetătorilor i-a condus la OAS1, o enzimă care reacționează la semnalizarea interferonului, solicitând un răspuns imunitar atunci când este detectat virusul SARS-CoV-2. Cercetările anterioare au arătat că OAS1 se atașează la membrane folosind o grupare prenil ca parte a procesului de semnalizare. Cercetările anterioare au arătat, de asemenea, că această semnalizare poate inhiba replicarea virusului SARS-CoV-2. Observând valoarea sa în protejarea oamenilor împotriva COVID-19, cercetătorii au analizat transcriptomii a 500 de pacienți cu COVID-19 care au prezentat o gamă largă de simptome și au constatat că cei care nu aveau OAS1 prenilat au prezentat simptome mult mai severe. De ce unii oameni se nasc fără această enzimă este încă un mister, dar munca echipei ar putea contribui la apariția unor noi tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19 și a altor tipuri de infecții.
Intrigate de descoperirile lor, cercetătorii și-au îndreptat atenția către un alt mamifer posibil implicat în pandemie - liliacul cu potcoavă. Aceștia au descoperit că acesta nu posedă forma de OAS1 prenilat care protejează oamenii de virus, ceea ce ajută la explicarea motivului pentru care virusul este atât de mortal pentru această specie. Descoperirea ar putea ajuta, de asemenea, să explice de ce liliecii sunt gazde atât de prolifice pentru o varietate de viruși.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.